Informatie Spanje

.

 Welkom bij La Carihuela

Het bekendste vissersplaatsje van de Costa del Sol. Van heinde en ver komt men hier om van heerlijke visgerechten te genieten. Aan de levendige brede verkeersvrije boulevard langs het strand en aan de parallel lopende verkeersvrije straat achter de boulevard vindt men lage, witte, soms piepkleine vissershuisjes en een aaneenschakeling van sfeervolle terrasjes, winkeltjes, tapasbars, pubs, tearooms en (vis-)restaurants.

Ligging:
Aan de zuidkust van de Costa del Sol van Spanje, in een vlakke soms licht hellende omgeving. Afstand tot Torremolinos 1 km, Malaga 14 km en naar de luchthaven 10km. In de omgeving liggen schilderachtige dorpjes als Arroyo de la Miel, Benalmadena-dorp en het pittoreske bergdorpje Mija; allen per openbaar vervoer bereikbaar. Binnen een straal van 200 km liggen wereldberoemde steden als Sevilla, Cordoba en het veel bezongen Granada met vele historische gebouwen die getuigen van hun glorieuze verleden, alsmede bekende plaatsen als “los Pueblos Blancos”(=de witte dorpjes) Coin, Ronda, Fuengirola, Marbella, Malaga en de omstreden Britse kroonkolonie Gibraltar.

Strand:
Het strand van Carihuela is 2300m lang en 40-50m breed. Het loopt door de wijken Carihuela en Montemar, van De Rots (Castillo de Santa Clara) tot de jachthaven van Benalmadena en het loopt vrij geleidelijk af in zee af. Uiteraard worden er ligbedden, parasols, waterfietsen en bananaski verhuurd. Tevens zijn douches, toiletten, EHBO-post en strandtentjes.

Uitgaan:
Er zijn sfeervolle terrassen, gevarieerde bars, pubs, tearooms, ijssalons, talrijke eetgelegenheden, discotheken, disco-pubs, bowlings en nachtclubs.

Sport:
Tennis, windsurfen, paardrijden (op 5 km), waterskiën, parasailing, golf (op 6km).

Verhuur:
Huur van een auto kan veilig en voordelig geregeld worden bij een van de vele plaatselijk autoverhuurbedrijven, en met een routebeschrijving op zak zult u zeker uw weg vinden. Ook is er de gelegenheid om scooters, bromfietsen, fietsen en motorfietsen te huren. Even een paar regels op een rijtje met betrekking tot het autorijden in Spanje

Mobiele telefoon: Het is alleen toegestaan handsfree te bellen in de auto. Bellen m.b.v. een koptelefoon (headset) en bellen op de vluchtstrook is verboden.
Slepen: Auto slepen door particulieren is verboden
Voorrang: Alle verkeer van rechts heeft voorrang, ook het langzame, uitgezonderd op voorrangswegen. Voertuigen van het openbaar vervoer hebben voorrang als zij van rechts komen, tenzij anders aangegeven. De woorden ceda el paso betekenen voorrang verlenen. Dit bord in de vorm van een gele driehoek met rode band staat soms voor kruisingen
Verkeerslichten: Wanneer zowel het groene als het oranje licht brandt, betekent dit: houdt u gereed om te stoppen.
Bergwegen: Op bergwegen bent U verplicht te claxonneren bij onoverzichtelijke bochten.
Overtredingen: Voor buitenlanders (d.w.z. alle mensen zonder residentieverklaring) geldt dat boetes ter plekke en contant betaald dienen te worden. Verkeersovertredingen, vooral het overschrijden van de ononderbroken middenlijn, worden met naar Nederlandse begrippen hele hoge boetes bestraft. De alcohollimiet voor normale bestuurders is 0,5 promille. Voor chauffeurs van vrachtwagens en voertuigen welke negen of meer passagiers vervoeren geldt een limiet van 0,3 promille.
Autogordels: Het dragen van autogordels is verplicht. Ook achterin, indien aanwezig.
Fiets: Fietsers en duopassagier zijn buiten de bebouwde kom verplicht een helm te dragen. Fiets dient te zijn voorzien van reflectoren. Buiten de bebouwde kom dient de fietser ‘s avonds reflecterende kleding te dragen. Het is niet ongewoon om fietsers te zien rijden op de vluchtstrook van de snelweg.
Gevarendriehoek: Men is verplicht twee gevarendriehoeken in de auto te hebben.
Benzine & LPG: Informatie over de benzineprijzen in Spanje vindt u hier. LPG is in Spanje niet verkrijgbaar voor particulieren

Maximum
snelheden

Voertuig Auto(snel)weg Buiten bebouwde kom:
2+ rijstroken per
rijrichting
Buiten bebouwde kom:
Overige wegen
Binnen bebouwde kom
Personenauto 120 km/uur 100 km/uur 90 km/uur 50 km/uur
Motorfiets 120 km/uur 100 km/uur 90 km/uur 50 km/uur
Autobus 100 km/uur 90 km/uur 80 km/uur 50 km/uur
Vrachtwagen 90 km/uur 80 km/uur 70 km/uur 50 km/uur
Auto met caravan 80 km/uur 80 km/uur 70 km/uur 50 km/uur
Bromfiets ???? ???? ???? 40 km/uur

Kinderen:
Appartement en studio Carihuela Palace zijn zeer geschikt voor kleine kinderen. In de buurt is een groot waterpretpark (Aguapark) en een groot pretpark (Tivoli).

Medische hulp:
Nederlandse Huisarts, 23 apotheken. Ziekenhuis in Malaga.